Slideshow image
Previous Next
Ενεργειακά Τζάκια
 
 
 
Ενεργειακά Τζάκια
Η Εταιρεία μας, η οποία εδρεύει στην Ηλιούπολη Αττικής, αναλαμβάνει με συνέπεια, επαγγελματισμό και οικονομικές τιμές, την κατασκευή ενεργειακών τζακιών, καθώς και την τζακιών σε ενεργειακά τζάκια.
 
Τα ενεργειακά τζάκια είναι γνωστά για την απόδοση τους, την εξοικονόμηση σε καύσιμη ύλη καθώς και την αυξημένη  ασφάλεια που παρέχουν σε σχέση με τα κλασσικά Χτιστά Τζάκια (ανοιχτού τύπου).
 
Γενικότερα η θερμική απόδοση του, παραδοσιακού, ανοιχτού τύπου τζακιού από πυρότουβλα ή μαντέμι, σε σχέση με την καύσιμη ύλη που καταναλώνει είναι περίπου 25%, ενώ το ενεργειακό τζάκι μπορεί να φτάσει το 85%. 
 
Αυτή η μεγάλη διαφορά απόδοσης οφείλεται στο, ότι στο ανοιχτού τύπου τζάκι, ένα μεγάλο μέρος της θερμότητας μένει ανεκμετάλλευτο και χάνεται από την καμινάδα. Επίσης το τζάκι του ανοιχτού τύπου, ζεσταίνει μέσω ακτινοβολίας και ο ζεστός αέρας μέσα στο σπίτι φεύγει από την καμινάδα, άρα ο υπόλοιπος αέρας αναπληρώνεται αναγκαστικά με κρύο αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον.
 
Στο ενεργειακό τζάκι η απόδοση αυξάνεται αφού εκμεταλλευόμαστε τον ζεστό αέρα από την Καμινάδα, ενώ η εστία είναι κλειστή με πυράντοχο τζάμι εμποδίζοντας τον ζεστό αέρα του σπιτιού να φύγει από την καμινάδα. Η κλειστή εστία εξυπηρετεί και την ασφάλεια αφού δεν κινδυνεύουμε να βγουν έξω οι καύτρες ενώ εμποδίζει τις οσμές τις εστίας να εισέλθουν στον εσωτερικό χώρο.
 
Αν έχετε τζάκι ανοιχτού τύπου και θέλετε να το αναβαθμίσετε μετατρέποντας το σε ενεργειακό με ελάχιστες παρεμβάσεις, τοποθετούμε ενεργειακά τζάκια τύπου κασέτας όπου ο χρόνος εγκατάστασης είναι συντομότερος ενώ περιοριζόμαστε σε ελάχιστα μερεμέτια.
 
Ένας άλλος τύπος ενεργειακού τζακιού είναι αυτά τα τζάκια νερού τα οποία μπορούν να ενωθούν με την υπάρχουσα εγκατάσταση του καλοριφέρ.
 
Επίσης, υπάρχουν τα τζάκια που καίνε πελλέτ το οποίο είναι οικονομικότερο, έχει μεγαλύτερη θερμική απόδοση από το ξύλο (78-85%), τα κατάλοιπα (στάχτες) της καύσης είναι ελάχιστα ενώ δεν παράγει καπνό, τα καυσαέρια ελάχιστα και δεν έχει ανάγκη ύπαρξης καμινάδας αλλά μόνο μια μικρή τρύπα στον τοίχο. Το Πελλέτ είναι η πιο "πράσινη", οικολογική λύση στον τομέα του τζακιού.
 
Να σημειωθεί πως όπως στο παραδοσιακό τζάκι έτσι και στο ενεργειακό, χρειάζεται τακτικός Καθαρισμός Καμινάδας.
 
Η πιστοποίηση μας από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο για την κατασκευή ενεργειακών τζακιών σας παρέχει ασφάλεια και σιγουριά για την υψηλής ποιότητας εργασία, πάντα σε προνομιακές τιμές.
 
Δουλειές μας
 

Εξυπηρετούμε τις περιοχές:
 
 
 
 
Επικοινωνήστε μαζί μας, με μεγάλη μας χαρά θα επισκεφθούμε τον χώρο σας και θα σας δώσουμε πολύτιμες συμβουλές ώστε να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε τι ακριβώς ταιριάζει σε εσάς.
 
Φερεκύδου 8-10, Ηλιούπολη / Αθήνα
Τηλ: 2109943557 Κιν: 6938771742, 6931598013